Op een positieve manier omgaan met tegenslagen

 Allemaal hebben we wel eens te maken met tegenslagen. Het raakt je en kan invloed hebben op je gedachten en motivatie. We worden overmand door emotie en negatieve gedachten. Die op dat moment de absolute waarheid lijken. Hoe kan je op een positieve manier omgaan met tegenslagen? Ik vertel het je in deze blog en video! 

Wanneer je te maken hebt met een flinke tegenslag en je merkt dat je wordt overmand door emoties gun jezelf dan even de tijd om de situatie te verwerken. Probeer de situatie te accepteren en wanneer je het even hebt kunnen laten bezinken, stel jezelf dan de volgende vragen:

Welke negatieve gedachten komen bij je op?
Wat leveren deze emoties en negatieve gedachten je op?
Wat had je anders kunnen doen?
Wat heb je van deze tegenslag geleerd?
In welke verhouding staat deze tegenslag tot het behalen van jouw einddoel?
Tot welke positieve uitkomsten kan deze tegenslag leiden?
Hoe kun je de tegenslag ombuigen tot iets positiefs?
Wat ga je doen om weer tot een positieve mindset te komen?

Schrijf de antwoorden op de vragen op. Op deze manier zorg je ervoor dat je het voor jezelf goed helder hebt en kunt teruglezen wanneer negatieve gedachten opnieuw opspelen. Om je hierbij te helpen heb ik een handig overzicht voor je gemaakt met vragen die jij jezelf kunt stellen om tot nieuwe inzichten te komen en bewuster en positiever om te gaan met negatieve gedachten die op kunnen spelen wanneer je een gebeurtenis als tegenslag ervaart. Wil jij dit overzicht van mij ontvangen? Je kunt het hier aanvragen!

Ja, ik wil op een positieve manier omgaan met tegenslagen
Je ontvangt van mij een werkblad met verdieping en een overzicht van vragen die jij jezelf kunt stellen om tot nieuwe inzichten te komen, een positieve mindset te ontwikkelen en op een positieve manier met tegenslagen om te gaan!

 

werkblad omgaan met tegenslagen
Uiteindelijk gaat het erom dat je de gebeurtenis niet meer gaat zien als tegenslag, maar als een positief leermoment. Waarschijnlijk herken je vanuit je verleden wel momenten die je op dat moment als een absolute tegenslag hebt ervaren en waarvan je achteraf denkt: goed dat het zo gelopen is! Focus op je einddoel en besef je dat tegenslagen onderdeel zijn van het proces en van de groei die je doormaakt als mens. Neem de volle verantwoordelijkheid. Jij bepaalt welke waarde je hecht aan jouw teleurstellingen en jij kiest hoe je er vervolgens op reageert.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis geen enkele video!

Volg en like Daily Learning Online!