Meer succes in 5 stappen – Blog

Meer succes in 5 stappen

Meer succes in 5 stappen. In deze blog ga ik een aantal praktisch toepasbare stappen met je delen die je vandaag nog kunt toepassen om jezelf en jouw leven te verbeteren en meer succes te behalen.

Het is een thema dat veel naar voren komt ook tijdens coachingsgesprekken met mijn klanten. We zijn op zoek naar manieren om onszelf te ontwikkelen, onze doelen te realiseren en meer succes te behalen. De stappen die ik met je ga delen zullen je daarbij helpen en houvast geven.

Stap 1: Wat is succes voor jou?
Succes is voor iedereen anders. Succes kan ook per levensfase anders zijn. We denken bij succes vaak aan veel geld hebben, beroemd zijn, veel volgers hebben of mooie dingen bezitten, maar succes kan hem ook zitten in hele kleine dingen. Toen ik in het verleden te maken kreeg met een auto-immuunziekte en daardoor al mij hoofdhaar verloor, schaamde ik mij voor mijn uiterlijk. Toen was succes voor mij al simpelweg zonder schaamte leven. In een later stadium werd succes voor mij mezelf kunnen accepteren zoals ik ben. Denk goed na over wat succes voor jou op dit moment betekent. Het kan zijn dat jouw definitie van succes gedurende jouw levensloop verandert.

Stap 2: Maak een plan en houd het simpel
Wanneer je voor jezelf hebt gedefinieerd wat succes voor jou betekent, kun je gaan nadenken over wat er voor nodig is om daar te komen. Daaraan kun je vervolgens doelen koppelen. Wanneer je doelen helder zijn kun je een concreet plan gaan maken om deze doelen ook daadwerkelijk te realiseren. Houd het simpel en hak het op in kleine stappen. Door het op te delen in stappen houd je het eenvoudig en overzichtelijk voor jezelf. Door stappen te zetten kom je tot nieuwe inzichten. Gebruik niet weten hoe je bij jouw einddoel moet komen niet als excuus om niet die eerste kleine stap te zetten.

Stap 3: Kom direct in actie!
In actie komen is natuurlijk het allerbelangrijkste. Want anders we hebben een intentie, maar we doen er uiteindelijk niets mee. Wanneer je idee of verlangen sterk is, je enthousiast bent en je vol in de positieve emoties zit, kom dan direct in actie! Je toekomst wordt niet beter door te hopen, door na te denken en te blijven twijfelen. Wil je fitter worden ga je verdiepen in laagdrempelige manieren om fit te worden. Wil je succesvoller worden ga je verdiepen in succes. Wat doen succesvolle mensen? Welke eigenschappen hebben ze? Hoe richten zij hun leven in? Welke gewoontes hebben succesvolle mensen? Wat je ook doet, maak een begin. In de praktijk zien we vaak dat we een afwachtende houding aannemen. We blijven twijfelen. Aan onszelf en aan onze keuzes. Door bepaalde keuzes uit te stellen maken we indirect de keuze om niet in actie te komen. Uiteindelijk is het comfortabeler om te blijven doen wat we al deden. Gevolg is dat we geen actie ondernemen en niet tot de nieuwe waardevolle inzichten komen die nodig zijn om onszelf te ontwikkelen tot de persoon die we zullen moeten zijn om onze dromen en doelen te kunnen realiseren.

Stap 4: Geef 100% van jezelf
Probeer uit te vinden wat voor jou het beste werkt en ga er 100% voor. Geef het je alles. Ga niet op zoek naar snelle manieren en afsnijroutes. Doe wat écht nodig is om duurzaam succes te behalen. Hierbij zal je fouten maken en falen, maar leer van die fouten. Pas je aan en verbeter jezelf. Dát gaat je helpen te groeien en jezelf te ontwikkelen. Wees niet tevreden met een zesje. Ga voor het maximaal haalbare. Probeer dat in je achterhoofd te houden bij alles wat je doet. Het zal een positief effect hebben op alle aspecten van je leven. Maak het een gewoonte om 100% van jezelf te geven. Je zal verstelt staan van waar je toe in staat bent.

Stap 5: Leer van mensen die je bewondert
Probeer in contact te komen met iemand die je bewondert. Probeer ermee af spreken. Trakteer bijvoorbeeld op een drankje of etentje. Gebruik de tijd met die persoon om van die persoon te leren. Omring je met succesvolle mensen. Kijk er niet met afgunst naar, probeer ervan te leren! Je ziet het regelmatig gebeuren dat we met afgunst kijken naar succesvolle mensen. We hebben het van onszelf vaak niet eens in de gaten. Misschien is het ook iets typisch Nederlands: ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Als iemand zichtbaar succes heeft, als iemand trots is op zijn of haar succes, dan vinden we die persoon een uitslover, een patser of arrogant. Probeer er met een andere mindset naar te kijken. Wat doet die persoon anders dan jij? Wat kan je van die persoon leren? Succes kan natuurlijk liggen op allerlei verschillende vlakken. Misschien is succes voor jou veel geld verdienen? Misschien is succes voor jou goede resultaten halen tijdens het sporten? Misschien is succes voor jou sociaal sterk zijn? Waarschijnlijk is succes voor jou een combinatie van factoren. Ga na wat succes voor jou betekent en ga op onderzoek uit.

Luister ook naar de Online Life Coach Podcast over meer succes in 5 stappen!

Meer succes in 5 stappen