Een simpele manier om meer geluk te ervaren! (+video)

Geluk is een emotie die ontstaat uit tevredenheid over je leefomstandigheden. Helaas focussen we ons vaak onbewust op het negatieve en de dingen waar we juist niet tevreden over zijn. Wat kun jij vandaag al doen om dat te veranderen en meer geluk te ervaren?

Misschien herken je het wel
Wanneer je een compliment krijgt vind je dit leuk en je gaat al vrij snel door met je dagelijkse bezigheden. Als je kritiek krijgt en je ervaart het als negatief, dan zal het meer invloed op je hebben. We hebben een selectief geheugen voor negatieve gebeurtenissen. Het blijft langer hangen en we hebben van nature de neiging om er geïrriteerd of boos op te reageren. Het schijnt dat we voor elke opmerking die wij als negatief ervaren, vijf positieve nodig hebben om dit te compenseren.

De impact van negativiteit
Deze hoge impact van negativiteit op onze mindset heeft veel invloed op ons handelen en geluksgevoel. Het komt voort uit ons oerinstinct. Om te overleven was het vroeger belangrijk om bedreigingen te herkennen. Het is niet makkelijk om dit oerinstinct los te laten. In het boek Positivity heeft Barbara Frederickson het over een positiviteitsratio van 1 staat tot 3. Door de grote impact van negatieve emoties, hebben we drie keer zoveel positieve emoties nodig.

Wat jij vandaag al kunt doen
Een simpele manier om bij jezelf meer positieve emoties te creëren is door elke dag stil te staan bij positieve gebeurtenissen en de dingen waarvoor je dankbaar bent. Wanneer je dit dagelijks doet train je jezelf om het positieve te herkennen en onthouden. Het zal je helpen een positieve mindset te ontwikkelen en direct meer geluk te ervaren!

Beluister deze blog via de Daily Learning Online Podcast!

Abonneer op het Daily Learning Online Youtube-kanaal!

Volg en like Daily Learning Online!