Hoe jij dit jaar jouw eigen geluk bepaalt. Wie wil je zijn in 2018?

Kies wie je wilt zijn
Vaak realiseren we ons niet dat wij zelf bepalen wie we zijn. We laten ons van jongs af aan aanpraten wie we zijn door onze ouders, familie, vrienden, docenten op school of door collega’s op werk. We zijn deze meningen gaan geloven, maar zijn deze toebedeelde labels echt waar? Iemand zijn mening is slechts een reflectie van hun eigen belevingswereld. Neem de mening van een ander om die reden nooit persoonlijk. Het zegt wat over hen en niets over jou. Wees je bewust vanuit welke achtergrond en belevingswereld deze mening wordt gegeven. Wanneer heb jij bepaalde meningen of opmerkingen als waarheid aangenomen en is het een overtuiging geworden? Neem de tijd om in alles rust goed na te denken over wie je van nature bent. Hoe was jij als kind? Wat maakt jou gelukkig? Wat wil je bijdragen? Wat voor persoon wil jij zijn?

Waarom we niet kiezen
Als mensen vinden we het vaak moeilijk om te kiezen. We houden rekening met de mening van anderen. We willen het één, maar ook het ander. De realiteit is vaak dat het samen gaat. We stellen de keuze uit, we twijfelen en hakken geen knoop door. We staan er niet 100% achter en doen het maar half. We laten ons aanpraten door onze omgeving dat wat we willen niet realistisch is, dat wat we willen niet verstandig is of dat het een groot risico is. We worden aan het twijfelen gebracht en laten ons beïnvloeden. Jouw kracht zit hem in het maken van een duidelijke keuze, sta daarachter en heb vrede met de consequenties, zowel positief als negatief. Leer van je keuzes. We kunnen alleen groeien als we keuzes durven maken, concreet actie ondernemen en de volledige verantwoordelijkheid dragen.

Stel jezelf goede vragen 
Voordat je een keuze kunt maken is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Stel jezelf de juiste vragen. Een aantal voorbeelden:

  • Wat wil jij bijdragen aan de wereld?
  • Hoe wil jij dat mensen jouw herinneren?
  • Wat wil jij betekenen voor de mensen om je heen?
  • Waar voel jij je goed bij?
  • Wat doe je het liefste?
  • Waar ben je goed in?
  • Waarom doe je wat je nu doet?
  • Wat wil je bereiken?
  • Waar word jij écht gelukkig van?
  • Wat weerhoudt je ervan om te zijn wie je wilt zijn?

Overtuiging
Als jij durft te kiezen wie je wilt zijn en je staat achter deze keuze dan ga je anders naar jezelf kijken. Als je zegt ‘ik ben nu eenmaal niet zo’ en je gelooft dat, dan ga je daar naar handelen. Heb vertrouwen in jezelf en zeg: ik bepaal wie ik ben, ik ben een gelukkig persoon. Ik ben succesvol. Ik ben gelukkig. Ik ben dankbaar voor dit leven. Geloof erin en handel ernaar. Dat is niet iets wat je van één op andere dag zal lukken. Wees geduldig en consistent. Blijft het dagelijks herhalen, laat je inspireren door positieve rolmodellen, luister naar motiverende podcasts, bekijk video’s, blijf leren, maar het allerbelangrijkste: onderneem actie en handel naar de keuze die je hebt gemaakt. Creëer momentum en ontwikkel zelfvertrouwen. Sta 100% achter wie je wilt zijn en de betekenis die jij wilt geven aan jouw leven. Jij bent verantwoordelijk voor jouw geluk!

‘Het is mijn missie om via Daily Learning Online een positieve bijdrage te leveren aan jouw persoonlijke groei en geluk. Om meer controle te krijgen over jouw eigen geluk is het belangrijk goed helder te hebben wie je wilt zijn en waar je oprecht blij van wordt. 

Volg en like Daily Learning Online!

Gerelateerde berichten