Dé 5 belangrijke tips om jezelf op een laagdrempelige manier fit te krijgen! (+video)

De zomer staat weer voor de deur en dat is natuurlijk goed nieuws! Maar voor veel mensen is het ook een reden om weer meer te bewegen en sporten om nog snel fit te worden en ‘in shape’ te komen. Daily Learning Online geeft je 5 belangrijke tips hoe je dit op een laagdrempelige manier voor elkaar krijgt. En minstens zo belangrijk: hoe je dit doet om een manier die je structureel kunt volhouden. Zodat je er het hele jaar door profijt van hebt!

1. Een duidelijke waarom
Er zijn verschillende redenen om voldoende te bewegen. Wanneer je net hebt besloten om aan een trainingsprogramma te beginnen ben je nog optimaal gemotiveerd, maar de realiteit is vaak dat je motivatie na een bepaalde tijd afneemt en uitgebreide trainingsprogramma’s moeilijk zijn vol te houden. Wanneer je besluit om meer te gaan bewegen, denk dan van ten voren goed na over jouw persoonlijke ‘waarom?’. Wat wordt jouw drijfveer die je gaat helpen om het vol te houden? Denk op de moeilijke momenten aan die drijfveer en de doelen die je wilt bereiken. Wees je goed bewust waarvoor je het doet én de negatieve gevolgen wanneer je niet in actie komt.

2. Make it a habit!
Het is de kunst om van het voldoende bewegen een gewoonte te maken die hoort in jouw dagelijkse routine. Op deze manier zorg je ervoor dat het normaal wordt om voldoende te bewegen. Op den duur wordt de drempel steeds lager doordat het een onderdeel is geworden van je dagelijkse leven. Het succes van mensen die persoonlijke doelen behalen zit hem in de dagelijkse routines die men heeft ontwikkeld.

3. Houd het laagdrempelig
‘Jouw waarom’ goed helder hebben is erg belangrijk, maar wat ook zal helpen is het laagdrempelig maken om te bewegen. Probeer zo veel mogelijk drempels te elimineren. Start niet (te) fanatiek met uitgebreide of zware trainingssessies. De kans dat dit je zwaar valt en je er op termijn tegenop gaat zien is dan groot. Start laagdrempelig en bouw jouw sessies langzaam uit.

4. Voeding
Diëten zijn vaak moeilijk vol te houden en wanneer je stopt val je vaak weer in je oude patroon terug. Kies daarom niet voor een (te) ingewikkeld dieet, maar vermijd slechts een aantal soorten voeding of probeer deze te vervangen voor een ‘gezonder’ alternatief. Veel voeding nemen we tot ons uit gewoonte. En ook hier geldt: weet waar je het voor doet en houd dit voor ogen. In het E-book How to be fit vind je meer voedingstips.

5. Vraag nu (gratis) jouw exemplaar aan van het E-book: How to be fit!
Het How to be fit (the easy way!) E-book is voor jou wanneer op zoek bent naar een laagdrempelige manier om structureel voldoende te bewegen en jezelf fit te voelen. In de praktijk zien we dat trainingsprogramma’s vaak moeilijk zijn vol te houden en onze motivatie langzaam wegzakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben: je hebt (te) weinig tijd (vind je), je geeft prioriteit aan andere zaken, je wilt niet vastzitten aan een abonnement van de sportschool, je hebt geen geld voor een personal trainer, je houdt trainingsprogramma’s toch nooit langer dan enkele weken vol, sporten is niets voor jou enz. Het E-book How to be fit laat je zien hoe je er laagdrempelig voor kunt zorgen dat je voldoende beweegt, goed eet en minstens zo belangrijk: hoe je dit doet op een manier die je volhoudt. Zodat jij je structureel fit kunt voelen en ‘in shape’ blijft!

‘Het is mijn missie om via Daily Learning Online een positieve bijdrage te leveren aan jouw persoonlijke groei en geluk. Voldoende bewegen is hier een belangrijk onderdeel van. Wanneer jij jezelf fit voelt zul je lekkerder in je vel zitten en minder gevoelig zijn voor emotionele schommelingen. Het zal bijdragen aan jouw energieniveau en geluksgevoel waardoor jij meer kunt halen uit jouw dagelijkse leven! ‘

Klik hier om dit artikel te beluisteren via de Daily Learning Online Podcast

Volg en like Daily Learning Online!

Gerelateerde berichten