Dé 3 eerste stappen richting jouw mooiste leven!

 

Hoe kom je erachter wat je écht wilt? En hoe werk je daar vervolgens naar toe? In dit artikel geef ik jou 3 eerste stappen die jij kunt nemen richting die verandering.

mooiste leven

Dé 3 eerste stappen richting jouw mooiste leven

Stap 1: De eerste stap is bewustwording en zelfkennis ontwikkelen. Hoe was je als kind? Wat vond jij als kind al geweldig om te doen? Waar liggen van nature jouw talenten? Vanuit welke gedachten en overtuigingen ben je uiteindelijk gekomen tot waar je nu bent? Sluiten de keuzes die je hebt gemaakt aan bij wie je werkelijk bent? Of heb je deze vooral genomen onder invloed van jouw externe omgeving? Dit artikel kan je op weg helpen bij deze stap.

Stap 2: Vervolgens is het belangrijk om erachter te komen waar jij, de persoon die je werkelijk bent, oprecht blij van wordt. Wat wil jij uit het leven halen? Wat wil jij bijdragen aan de wereld en de mensen om je heen? Wat is jouw levensmissie? Dit is niet altijd voor iedereen even makkelijk. Wanneer je echt verandering wilt bewerkstelligen is deze stap erg belangrijk. Dit is wordt dé drijfveer waaruit je jouw intrinsieke motivatie haalt om jouw dromen waar te maken.

Stap 3: Met jouw levensmissie in je achterhoofd ga je vervolgens doelen stellen. Jouw doel lijkt misschien nog erg ver weg. Ook heb je waarschijnlijk nog lang niet helemaal helder hoe je dit doel daadwerkelijk gaat bereiken. Daarom ga je het bereiken van jouw doel opdelen in kleine behapbare stappen. Wat kan jij vandaag al doen als eerste stap richting jouw doel? Gaandeweg zal je tot nieuwe inzichten komen die de volgende stappen bepalen.

Nu vraag je jezelf wellicht af waar je de tijd vandaan gaat halen om met bovenstaande stappen aan de slag te gaan? Je hebt het tenslotte enorm druk. Dit artikel met 10 tips om het maximale uit je dag te halen kan je hierbij op weg helpen. Uiteindelijk komt het neer op hoe graag je het wilt. Hoe belangrijk vind jij het om verandering in je leven te brengen? Hoe graag wil jij je dromen realiseren? Hoe groot is jouw motivatie om die eerste stappen te zetten? In de laatste fase van hun leven hebben vaak spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben.

De Australische verpleegster Bronnie Ware vroeg mensen in de laatste fase van hun leven naar de dingen waar men het meest spijt van had en ze schreef er een boek over. Dit is de meest genoemde spijtbetuiging:

 “Ik wilde dat ik de moed had gehad om mijn eigen leven te leven. En niet het leven dat anderen van mij verwachtten.”

Hoe wil jij later terug kijken op je leven? Heb je dan spijt van alle dingen die je niet hebt gedaan? Of kun je met een trots en voldaan gevoel terug kijken op je leven, omdat je de moed hebt gehad om jouw dromen na te jagen?

Gratis Masterclass: ‘De eerste stappen richting jouw mooiste leven’
In november start ik met de gratis online cursus: ‘De eerste stappen richting jouw mooiste leven’. Tijdens deze masterclass ga je uitgebreid aan de slag met bovenstaande stappen. De training bestaat uit videolessen waarin ik de stappen uit dit artikel nog dieper toelicht. In het bijbehorende werkboek maak je opdrachten die je helpen om meer zelfkennis te ontwikkelen, je levensmissie helder te krijgen en concrete doelen te stellen. Na het doorlopen van de masterclass kun je jezelf gratis aanmelden voor een 1 op 1 online doelstellingsgesprek met mij. Tijdens deze coaching bespreek ik samen met jou de lessen die je hebt doorlopen en de doelen die je voor jezelf hebt gesteld.

Masterclass Daily Learning Online
Wil jij meedoen aan de gratis cursus: ‘De eerste stappen richting jouw mooiste leven’? Meld je dan nu alvast aan!

Gratis Masterclass De eerste stappen richting jouw mooiste levenNa afloop van de training heb jij:

  • Meer zelfinzicht
  • Een inspirerende levensmissie
  • Heldere doelen
  • Een concreet plan met de eerste stappen richting jouw mooiste leven!

Deelnemers kunnen zich na het doorlopen van de training gratis via de website aanmelden voor een 1 op 1 online doelstellingsgesprek t.w.v. €30,-!

‘Het is mijn missie om via Daily Learning Online een positieve bijdrage te leveren aan jouw persoonlijke groei en geluk’. Wanneer je blijft doen wat je altijd al deed zal er niets veranderen. Wil jij meer halen uit jouw leven? Start met deze eerste 3 stappen en zie wat voor moois het je brengt!’

Volg en like Daily Learning Online!