10 tips om het maximale uit je dag te halen (+ video)

Succesvolle mensen hebben de intrinsieke motivatie om het maximale uit de dag te halen. Hoe creëren deze mensen de juiste omstandigheden om optimaal te presteren en hun motivatie vast te houden? In deze blog geef ik je 10 tips die jij kunt gebruiken om het maximale uit je dag te halen!

1. Voorbereiding. Denk de avond vóór de nieuwe dag begint na over wat je wilt bereiken, schrijf het op en maak op basis daarvan een ‘to do list’.

2. Sta vroeg op. Wanneer je vroeg opstaat heb je voldoende tijd om jezelf goed voor te bereiden op de dag. Zorg voor regelmaat door te kiezen voor vast tijdstip waarop jij dagelijks opstaat. Dit maakt het makkelijker om je eraan te houden.

3. Visualiseer / Mediteer. Neem 10 minuten de tijd om te mediteren en visualiseer de dag zoals jij wilt dat deze verloopt. Visualiseer een positieve en succesvolle dag en zie voor je op welke succesvolle manier jij er een topdag van maakt.

4. Beweging. Wanneer je in de ochtend zorgt voor intensieve beweging breng je jezelf op het juiste energieniveau en in de juiste staat om het optimale uit je dag te halen. Een fit en energiek persoon is minder gevoelig voor emotionele schommelingen. Vraag gratis het e-book How to be fit aan op onze website. Hierin tref je o.a. voorbeelden van oefeningen die je kunt doen.

5. Een koude douch. Breng jezelf in de juiste staat, train je doorzettingsvermogen en verhoog je weertand. Door koud te douchen krijgt je lichaam een kleine hoeveelheid stress te verwerken, omdat de temperatuur van je lichaam verlaagt. Je lichaam zal direct aan het werk gaan om zichzelf weer op temperatuur te brengen en je traint je immuunsysteem. Je lichaam krijgt een boost en het geeft je positieve en mentale energie.

6. Een goed ontbijt. Na je nachtrust heeft je lichaam energie en voedingsstoffen nodig om aan de dag te beginnen Een goed ontbijt geeft je die energie en maakt je scherper. Je lichaam zal voeding van de rest van de dag beter kunnen verwerken.

7. Strategie. Kijk voordat je aan de dag begint opnieuw naar de ‘to do list’ die je de avond ervoor hebt gemaakt en bepaal je strategie/planning voor de dag.

8. Reflectie. Sta aan het einde van de dag stil bij hoe de dag is gegaan en maak notities. Kijk naar wat er goed is gegaan en haal hier voldoening en zelfvertrouwen uit. Kijk ook naar wat er beter kon en leer ervan.

9. Focus. Zorg dat je gefocust blijft op jouw einddoel en sta hier dagelijks bij stil. Vertrouw op het proces en geniet van de weg ernaar toe. Een goede manier om gefocust te blijven op jouw einddoel is het maken van een ‘visionboard’. Hierop maak je door middel van afbeeldingen jouw einddoel visueel. Hang jouw ‘visionboard’ op plekken waar je het dagelijks kunt zien. Stel het in als achtergrond afbeelding op je telefoon, laptop enz.

10. Dankbaarheid. Sta dagelijks (voordat je gaat slapen) stil bij de dingen waarvoor je dankbaar bent. Wees dankbaar voor wat de dag je heeft gebracht en al het moois in je leven. Uit onderzoek blijkt dat dankbare mensen gelukkiger zijn, energieker, optimistischer en geestelijk gezonder.

‘Het is mijn missie om via Daily Learning Online een positieve bijdrage te leveren aan jouw persoonlijke groei en geluk. Ga aan de slag met deze 10 tips en wees de beste versie van jezelf!.’ 

Klik hier om dit artikel via de Daily Learning Online Podcast te beluisteren.

Volg en like Daily Learning Online!

Gerelateerde berichten