Wat is life coaching?

Wat is life coaching?
Wat wil je uit het leven halen? Wat maakt jou gelukkig? Waarom doe je wat je doet? Hoe wil je later terugkijken op je leven? Een life Coach helpt je over dit soort vragen na te denken. Natuurlijk kun je er ook zelf mee aan de slag, maar door emoties is het vaak moeilijk om objectief naar jezelf te kijken en tot nieuwe inzichten te komen. Coaching wordt veelal gebruikt door mensen die zich willen ontwikkelen en actief aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken. Die bijvoorbeeld bepaalde doelen willen behalen, angsten en onverzekerden willen overwinnen en meer zelfkennis en bewustwording willen ontwikkelen. Een goede life coach helpt je van ‘nu’ naar je concrete doel of verlangen. Wist je dat heel veel succesvolle mensen een coach hebben?

Daily Learning Online Life Coaching en Loopbaanbegeleiding

Hoe gaat een life coach te werk en wat levert het op?
Een coachingsessie met een life coach start vaak met het kijken naar je ‘nu-situatie’ en je verlangen of doel.  Life coaching gaat uit van oplossingsgericht en positief denken (een op groei gerichte mindset). Onderstaand een aantal voorbeelden:

Je meer uit jezelf en je leven halen
Je wilt helder krijgen wat je wilt met je leven
Je wilt meer bewustzijn en zelfkennis ontwikkelen
Je wilt meer zelfvertrouwen opbouwen
Je wilt gecoacht en begeleid worden op de weg naar jouw doelen
Je geïnspireerd worden en gemotiveerd blijven
Je wilt je gelukkiger voelen
Je wilt je talenten en kwaliteiten ontdekken en verder ontwikkelen
Je wilt je bewust worden van je beperkende gedachten en overtuigingen en een positieve mindset ontwikkelen

Wanneer ben je klaar voor life coaching?
Je staat er voor open om gecoacht te worden en kiest hier bewust voor
Je hebt een doel dat je wilt bereiken en bent bereid daar naar toe te werken
Je bent gemotiveerd om tijdens en tussen de sessies door actief met jezelf aan de slag te gaan
Je bent bereid verantwoordelijkheid te nemen voor jouw voortgang en behaalde resultaten

Wanneer is life coaching niet geschikt?
Je bent niet bereid verantwoordelijkheid te nemen en zelf in actie te komen
Je bent niet in staat de regie te voeren over jezelf en jouw eigen leven
Er is sprake van psychiatrische klachten of ernstige persoonlijkheidsproblematiek

Ben jij klaar voor life coaching?
Wil je weten wat een life coach specifiek voor jou kan betekenen? Vraag dan bij een  life coach een kennismakingsgesprek aan. De meeste life coaches bieden de eerste vrijblijvende kennismaking gratis aan. Bij het kiezen van een coach is het uiteindelijk het aller belangrijkste dat je een klik hebt met de coach. Verloopt de kennismaking soepel? Voel je je prettig bij deze life coach? Heeft de life coach je goed duidelijk kunnen maken op welke manier hij je kan helpen?

Gratis Positivity Boost gesprek!
Wil je meer weten over wat coaching voor jou kan betekenen? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een 1 op 1 online Positivity Boost gesprek aan. Tijdens deze online coachingssessie zal ik je positief inspireren en helpen tot nieuwe inzichten te komen waarmee jij direct verder kunt. Hiernaast is er natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen. Voor jou de ideale manier om te ontdekken of het klikt en of je met coaching aan de slag wilt gaan!

positivity boost gesprek

Testimonial 1

GRATIS E-book 'In 6 stappen naar een gelukkiger leven!'
Droom jij weleens van een ander leven dan dat je op dit moment hebt? En word je tegengehouden door gedachten zoals: "hoe ga ik dat ooit voor elkaar krijgen" of "daar voel ik me veel te onzeker voor"? Dan is dit e-book perfect voor jou! Ik deel 6 stappen die je helpen helder te krijgen wat je écht wilt, hoe je daar naar toe kunt werken en hoe je afrekent met beperkende gedachten en overtuigingen die je ervan weerhouden om in actie te komen!
We respect your privacy.