5 effectieve motivatietips! (+video)

Ken je dit? Je gaat vol goede moed aan de slag, maar na een tijd verlies je de motivatie en zet je jouw plannen toch weer niet door. Hoe zorg je ervoor dat je jouw motivatie vasthoudt? Ik geef je 5 effectieve motivatietips!

Weet waar je het voor doet
Wanneer je gemotiveerd wilt blijven om jouw verlangen of doelen te realiseren denk dan van ten voren goed na over jouw persoonlijke ‘waarom?’. Wat wordt jouw drijfveer die je gaat helpen om het vol te houden? Denk op moeilijke momenten aan die drijfveer. Wees je goed bewust waarvoor je het doet én de negatieve gevolgen wanneer je niet in actie komt. Blijf je focussen op je einddoel.

Wees je bewust van de invloed van jouw externe omgeving op je motivatie
De hele dag worden we beïnvloed door onze omgeving. De mensen om ons heen, de TV programma’s en Youtube filmpjes die we kijken en de sociale media en nieuwsberichten die we lezen. Om gemotiveerd te blijven is het belangrijk om hier bewust mee om te gaan. Omring jezelf met positieve mensen en kies zorgvuldig waar je naar kijkt en luistert. Draagt het bij aan jouw ontwikkeling en motivatie? Of vullen ze je mind met negativiteit?

Voed je mind met inspiratie, motivatie en positiviteit
Lees motiverende boeken, luister naar inspirerende podcast en bekijk motiverende video’s. Schrijf je successen op en sta er regelmatig even bij stil. Blijf je mind dagelijks voeden met motivatie en inspiratie. Het zal een positieve invloed hebben op je mindset en je doorzettingsvermogen.

Breng jezelf in de juiste staat
Om optimaal te presteren en geluk te ervaren zal het je helpen wanneer je jezelf probeert in de juiste staat te brengen. Wanneer je regelmatig beweegt, goed eet en voldoende slaapt zal je bijvoorbeeld merken dat je energieniveau omhoog gaat. Er zijn nog veel meer manieren. Je kunt jezelf tot rust brengen door op je ademhaling te letten, je kunt meer controle krijgen op de invloed van je gedachten door regelmatig te mediteren of je kunt een koude douch nemen, waardoor je lichaam een boost krijgt wat positieve en mentale energie geeft. Vind uit wat voor jou werkt en houd je zelf in de juiste staat om het maximale uit jezelf te halen.

Ga op een positieve manier om met tegenslagen
Maak van jouw tegenslag een positief leermoment. Waarschijnlijk herken je vanuit je verleden wel momenten die je op dat moment als een enorme teleurstelling of tegenslag ervoer, waarvan je achteraf denkt: goed dat het zo gelopen is! Focus op je einddoel en besef je dat tegenslagen onderdeel zijn van het proces en van de groei die je doormaakt als mens. Neem de volle verantwoordelijkheid. Jij bepaalt welke waarde je hecht aan je teleurstellingen en kiest hoe je hier vervolgens op reageert!

Volg en like Daily Learning Online!
GRATIS E-book 'In 6 stappen naar een gelukkiger leven!'
Droom jij weleens van een ander leven dan dat je op dit moment hebt? En word je tegengehouden door gedachten zoals: "hoe ga ik dat ooit voor elkaar krijgen" of "daar voel ik me veel te onzeker voor"? Dan is dit e-book perfect voor jou! Ik deel 6 stappen die je helpen helder te krijgen wat je écht wilt, hoe je daar naar toe kunt werken en hoe je afrekent met beperkende gedachten en overtuigingen die je ervan weerhouden om in actie te komen!
We respect your privacy.