Gepost op

Daily Learning Online Podcast aflevering 23: Het hebben van een duidelijke drijfveer

Daily Learning Online Podcast

In de vorige aflevering heb ik je een aantal praktische tips gegeven om van 2018 een topjaar te maken! Ook vertelde ik je over de Masterclass De eerste stappen richting jouw mooiste leven waarvoor je jezelf gratis kunt aanmelden op mijn website. In deze masterclass help ik jou die eerste stappen te zetten richting jouw mooiste leven. In deze masterclass, maar ook in de vorige podcast aflevering heb ik het over het vinden van je drijfveer. Wat is jouw waarom? Waarom wil je bepaalde doelen bereiken? Waarom doe je wat je doet? In deze aflevering van de Daily Learning Online vertel ik je meer over mijn eigen waarom. Mijn drijfveer om een half jaar gelden te starten met Daily Learning Online!

Daily Learning Online Podcast

Gepost op

Hoe je jezelf in een positieve en energieke staat houdt

positieve en energieke staat

Het leven zit vol ups en downs en allemaal hebben we wel eens last van emotionele schommelingen. Hoe zorg je ervoor wanneer het tegenzit, dat je toch positief blijft? Ik vertel het je in deze video!

Wanneer we doen wat we leuk vinden voelen we ons goed en het doet ons geluk ervaren. Helaas is het zo dat er regelmatig dingen op ons pad komen die ons daarvan weerhouden. Hoe kun je jouw leven zo inrichten dat je vaker bezig bent met dingen waar je blij van wordt? Allereerst is het belangrijk om goed helder te hebben wat geluk voor jou betekent. Wat is het eigenlijk waar jij blij en gelukkig van wordt? Vervolgens kun je wanneer er dingen op je pad komen aan jezelf vragen op welke manier het bijdraagt. Draagt het bij aan jouw geluk? Is het iets waar je nu of op termijn echt blij van wordt? Of is het iets wat je juist in de weg zal staan om die dingen te doen die je wél gelukkig maken? Wordt je bewust van welke dingen wél en niet bijdragen aan jouw levensgeluk en durf aan de hand daarvan prioriteiten te stellen. Durf daarin voor jezelf te kiezen. Geef prioriteit aan je geluk! Het is niet altijd egoïstisch om voor jezelf te kiezen. Het beste wat je de wereld en de mensen om je heen kunt geven is een gelukkige versie van jezelf!

Abonneer je ook op de Daily Learning Online Podcast!

 

Gepost op

Daily Learning Online Podcast Aflevering 22: Praktische tips om van 2018 een topjaar te maken!

Daily Learning Online Podcast

In deze allereerste aflevering van de Daily Learning Online Podcast van dit jaar wens ik je het beste voor 2018 en vertel ik over de plannen die ik heb met Daily Learning Online. Daarnaast geef ik je een aantal praktische tips om van 2018 een topjaar te maken!

Daily Learning Online Podcast

Gepost op

Hoe prioriteiten stellen bijdraagt aan jouw geluk (+video)

Wanneer we doen wat we leuk vinden voelen we ons goed en het doet ons geluk ervaren. Helaas is het zo dat er regelmatig dingen op ons pad komen die ons daarvan weerhouden. Hoe kun je jouw leven zo inrichten dat je vaker bezig bent met dingen waar je blij van wordt?

Allereerst is het belangrijk om goed helder te hebben wat geluk voor jou betekent. Wat is het eigenlijk waar jij blij en gelukkig van wordt? Vervolgens kun je wanneer er dingen op je pad komen aan jezelf vragen op welke manier het bijdraagt. Draagt het bij aan jouw geluk? Is het iets waar je nu of op termijn echt blij van wordt? Of is het iets wat je juist in de weg zal staan om die dingen te doen die je wél gelukkig maken? Wordt je bewust van welke dingen wél en niet bijdragen aan jouw levensgeluk en durf aan de hand daarvan prioriteiten te stellen. Durf daarin voor jezelf te kiezen. Geef prioriteit aan je geluk! Het is niet altijd egoïstisch om voor jezelf te kiezen. Het beste wat je de wereld en de mensen om je heen kunt geven is een gelukkige versie van jezelf!

Abonneer je ook op de Daily Learning Online Podcast!

Gepost op

Hoe jij dit jaar jouw eigen geluk bepaalt. Wie wil je zijn in 2018?

eigen geluk bepalen

Kies wie je wilt zijn
Vaak realiseren we ons niet dat wij zelf bepalen wie we zijn. We laten ons van jongs af aan aanpraten wie we zijn door onze ouders, familie, vrienden, docenten op school of door collega’s op werk. We zijn deze meningen gaan geloven, maar zijn deze toebedeelde labels echt waar? Iemand zijn mening is slechts een reflectie van hun eigen belevingswereld. Neem de mening van een ander om die reden nooit persoonlijk. Het zegt wat over hen en niets over jou. Wees je bewust vanuit welke achtergrond en belevingswereld deze mening wordt gegeven. Wanneer heb jij bepaalde meningen of opmerkingen als waarheid aangenomen en is het een overtuiging geworden? Neem de tijd om in alles rust goed na te denken over wie je van nature bent. Hoe was jij als kind? Wat maakt jou gelukkig? Wat wil je bijdragen? Wat voor persoon wil jij zijn?

Waarom we niet kiezen
Als mensen vinden we het vaak moeilijk om te kiezen. We houden rekening met de mening van anderen. We willen het één, maar ook het ander. De realiteit is vaak dat het samen gaat. We stellen de keuze uit, we twijfelen en hakken geen knoop door. We staan er niet 100% achter en doen het maar half. We laten ons aanpraten door onze omgeving dat wat we willen niet realistisch is, dat wat we willen niet verstandig is of dat het een groot risico is. We worden aan het twijfelen gebracht en laten ons beïnvloeden. Jouw kracht zit hem in het maken van een duidelijke keuze, sta daarachter en heb vrede met de consequenties, zowel positief als negatief. Leer van je keuzes. We kunnen alleen groeien als we keuzes durven maken, concreet actie ondernemen en de volledige verantwoordelijkheid dragen.

Stel jezelf goede vragen 
Voordat je een keuze kunt maken is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Stel jezelf de juiste vragen. Een aantal voorbeelden:

  • Wat wil jij bijdragen aan de wereld?
  • Hoe wil jij dat mensen jouw herinneren?
  • Wat wil jij betekenen voor de mensen om je heen?
  • Waar voel jij je goed bij?
  • Wat doe je het liefste?
  • Waar ben je goed in?
  • Waarom doe je wat je nu doet?
  • Wat wil je bereiken?
  • Waar word jij écht gelukkig van?
  • Wat weerhoudt je ervan om te zijn wie je wilt zijn?

Overtuiging
Als jij durft te kiezen wie je wilt zijn en je staat achter deze keuze dan ga je anders naar jezelf kijken. Als je zegt ‘ik ben nu eenmaal niet zo’ en je gelooft dat, dan ga je daar naar handelen. Heb vertrouwen in jezelf en zeg: ik bepaal wie ik ben, ik ben een gelukkig persoon. Ik ben succesvol. Ik ben gelukkig. Ik ben dankbaar voor dit leven. Geloof erin en handel ernaar. Dat is niet iets wat je van één op andere dag zal lukken. Wees geduldig en consistent. Blijft het dagelijks herhalen, laat je inspireren door positieve rolmodellen, luister naar motiverende podcasts, bekijk video’s, blijf leren, maar het allerbelangrijkste: onderneem actie en handel naar de keuze die je hebt gemaakt. Creëer momentum en ontwikkel zelfvertrouwen. Sta 100% achter wie je wilt zijn en de betekenis die jij wilt geven aan jouw leven. Jij bent verantwoordelijk voor jouw geluk!

‘Het is mijn missie om via Daily Learning Online een positieve bijdrage te leveren aan jouw persoonlijke groei en geluk. Om meer controle te krijgen over jouw eigen geluk is het belangrijk goed helder te hebben wie je wilt zijn en waar je oprecht blij van wordt. 

Gepost op

Goede voornemens volhouden: Hoe wil jij terug kunnen kijken op 2018?

Op basis van meningen en aangeleerde overtuigingen maken we keuzes. Keuzes die niet altijd passen bij wie we eigenlijk zijn. Die we hebben gemaakt om aan bepaalde verwachtingen te voldoen. Vaak vloeien hier ook onze goede voornemens uit voort. Voornemens die daardoor moeilijk zijn vol te houden. Sluiten jouw goede voornemens wel aan bij wat je van nature écht wilt?

Ontstaan van overtuigingen
Zodra we hebben geleerd om te praten programmeren onze ouders en de mensen om ons heen onze mind met hun kennis. Inclusief hun moralen, religieuze overtuigingen en cultuur. Ze leren ons om net zo te zijn als hun. Ze leren ons hoe je jezelf ‘goed’ gedraagt en wat het is om een ‘goed’ mens te zijn. We worden gestraft wanneer we ‘stout’ zijn en worden beloond wanneer we ons ‘goed’ gedragen. De regels en waarden van de gemeenschap waarin we opgroeien worden ons opgelegd. We hebben niet zelf de keuze om onze overtuigingen te kiezen, omdat we nog te jong zijn om te bepalen wat wel en wat niet te geloven.

Meningen
Iedereen heeft een mening over ons en vertelt ons wie we zijn: ‘Dat is mooi, dat is lelijk. Dat is slim, dat is dom. Daar ben je goed in, daar ben je niet goed in.’ Ze leren ons hoe we ons moeten gedragen, hoe we eruit zouden moeten zien, hoe we zouden moeten zijn en hoe we niet zouden moeten zijn. We zijn nog een kind en geloven wat onze ouders en de mensen om ons heen ons vertellen. We slaan de informatie op in onze mind en het wordt onderdeel van onze overtuigingen.

Gedrag
Tijdens ons opgroeiproces gaan we ons gedragen naar deze overtuigingen om geaccepteerd te worden door de mensen om ons heen. Vanuit onze overtuigingen is er een beeld ontstaan van wat het is om perfect te zijn en daar streven we naar. Het is onmogelijk om aan dat beeld te voldoen en we raken teleurgesteld. Vanuit de overtuigingen die we hebben ontwikkeld veroordelen we onszelf. Gedurende dit proces verliezen we wie we zijn en zowel bewust als onbewust voelen we ons niet meer vrij om te zijn wie we van nature zijn.

Keuzes maken
Op basis van de meningen en aangeleerde overtuigingen hebben we bepaalde keuzes gemaakt. Keuzes die niet altijd passen bij wie we eigenlijk zijn. Die we hebben gemaakt om aan bepaalde verwachtingen te voldoen. Of waarvan de mensen om ons heen zeiden dat dat verstandig was. Niet omdat we ons er goed bij voelen of het ons gelukkig maakt. Wanneer we ouder worden raken we daarom nog wel eens verdwaald in de zoektocht naar onszelf. Het maakt ons onzeker. We weten niet goed wie we zijn, wat we écht graag willen en of we wel doen wat ons gelukkig maakt. Laat staan dat we het aandurven om daar achter te komen, uit onze comfortzone te stappen en onze dromen na te jagen.

Spijt
In de laatste fase van hun leven hebben mensen dan ook vaak spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben. De Australische verpleegster Bronnie Ware vroeg mensen in de laatste fase van hun leven naar de dingen waar men het meest spijt van had en ze schreef er een boek over. Dit is de meest genoemde spijtbetuiging:

 “Ik wilde dat ik de moed had gehad om mijn eigen leven te leven. En niet het leven dat anderen van mij verwachtten.”

Masterclass ‘De eerste stappen richting jouw mooiste leven’
Wat zijn jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar? Zet je ze in het nieuwe jaar wél door? Hoe wil je straks terugkijken kunnen kijken op 2018? Wellicht lastige vragen om direct een antwoord op te hebben. Via de Masterclass ‘De eerste stappen richting jouw mooiste leven’ help ik jou helder te krijgen wat je écht wilt en hoe je daar naar toe kunt werken. Je kunt hier nu gratis aan deelnemen!

Masterclass

‘Het is mijn missie om via Daily Learning Online een positieve bijdrage te leveren aan jouw groei en geluk! Om te kunnen bepalen hoe jij jouw leven een positieve boost kan geven, is het belangrijke om je bewust te worden van jouw (beperkende) overtuigingen en waar deze vandaan komen.’

Gepost op

GRATIS Online Masterclass: De eerste stappen richting jouw mooiste leven!

Masterclass

Via de GRATIS online Masterclass ‘De eerste stappen richting jouw mooiste leven’ help ik jou helder te krijgen waar je écht gelukkig van wordt en hoe je daar vervolgens naar toe kunt werken! 

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Voor veel mensen een periode om het afgelopen jaar te evalueren. Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar? Heb je je aan je goede voornemens gehouden, heb je je doelen gerealiseerd? Of moet je concluderen dat toch weer niet écht gelukt is om je leven een positieve draai te geven? Via de gratis online masterclass ‘de eerste stappen richting jouw mooiste leven’ help ik jou ervoor te zorgen dat je jouw goede voornemens het komende jaar wél doorzet!


Jouw eigen online leeromgeving
Je krijgt toegang tot jouw eigen online leeromgeving. Hier vind je de masterclass die bestaat uit videolessen waarin ik je help tot nieuwe inzichten te komen en ik leg je een concreet stappenplan uit richting jouw mooiste leven. In de bijbehorende werkboeken maak je opdrachten die je helpen om meer zelfkennis te ontwikkelen, je levensmissie helder te krijgen en concrete doelen te stellen. Na het doorlopen van de masterclass kun je jezelf gratis aanmelden voor een 1 op 1 online doelstellingsgesprek (t.w.v. €30). Tijdens dit coachinggesprek bespreek ik samen met jou de lessen die je hebt doorlopen en de doelen die je voor jezelf hebt gesteld.

Meld je hier aan en doe mee! 

masterclass

Het is mijn missie om via Daily Learning Online een positieve bijdrage te leveren aan jouw groei en geluk. Ik zie dan ook heel graag in mijn masterclass ‘De eerste stappen richting jouw mooiste leven’!.

gratis masterclass

Gepost op

Daily Learning Online Aflevering 21: Gedrag positief en duurzaam veranderen, hoe doe je dat?

Daily Learning Online Podcast

Hoe komt het dat het zo lastig kan zijn om ons gedrag positief te veranderen? Uiteindelijk vallen we vaak weer in onze oude patronen terug. Hoe kun je jouw gedrag positief en duurzaam veranderen? Ik vertel het je in deze aflevering van de Daily Learning Online Podcast!

Daily Learning Online Podcast

Gepost op

Mindset veranderen: De invloed van je mindset op jouw ontwikkeling

mindset

Wat is  mindset? Wat is de invloed van je mindset op je ontwikkeling en hoe kun je jouw mindset beïnvloeden? 

Je mindset is de verzameling van overtuigingen die jij hebt over jezelf, je intelligentie en je competenties. Je mindset is aangeleerd tijdens je levensloop en ontwikkeld onder invloed van jouw directe omgeving en de dingen die je hebt meegemaakt. Dr. Carol Dweck heeft jarenlang onderzoek gedaan naar het effect van onze mindset op ons dagelijks leven. Waarom zet de ene persoon door en geeft de andere op?

Twee soorten mindsets
Dr. Carol Dweck ontdekte tijdens haar onderzoek dat niet alleen onze talenten en vaardigheden ons succes bepalen, maar ook onze manier van denken. Ze identificeerde twee soorten mindsets: een op groei gerichte mindset en de vaste mindset. Mensen met een op groei gerichte mindset hebben de overtuiging dat zij door middel van training en oefening hun vaardigheden en talenten kunnen ontwikkelen. Mensen met een vaste mindset hebben de overtuiging dat talenten en vaardigheden aangeboren zijn en dat deze grotendeels vast staan.

Verschil in denkwijze
Dr. Carol Dweck kwam tot de conclusie dat er een wezenlijk verschil zit in de denkwijze van succesvolle mensen en minder succesvolle mensen. Mensen met een op groei gerichte mindset hebben meer vertrouwen in hun eigen kunnen en een positief resultaat. Zij zien uitdagingen en obstakels als kansen om te leren en te groeien. Mensen met een vaste mindset zien dit als gevaarlijke risico’s met een grote kans op teleurstelling. Omdat het waarschijnlijk toch niet zal lukken. Dit maakt dat mensen met vaste mindset sneller geneigd zijn om op te geven. Of zelfs niet eens aan een uitdaging beginnen.

In de praktijk zien we dat we switchen tussen een vaste- en een op groei gerichte mindset. In de ene situatie heb je meer een vaste en in de andere situatie een op groei gerichte mindset. Succesvolle mensen hebben vaker een op groei gerichte mindset. Ze realiseren zich dat succes niet komt van de een op andere dag. Ze staan positief tegenover de weg ernaar toe. Dat de hindernissen die zij op hun pad tegenkomen kansen zijn om te leren wat zij nodig hebben om hun doelen te bereiken. Deze manier van denken heeft invloed op alle aspecten in hun leven.

Wat voor mindset heb jij ontwikkeld?
Ben jij je bewust van jouw manier van denken? Geloof je dat jouw capaciteiten vast staan? Of denk je dat je jouw talenten en vaardigheden gedurende jouw leven verder kan ontwikkelen? Zie je een succesvol persoon en denk je die heeft geluk gehad? Of zie je een succesvol persoon en denk je wat zou ik van die persoon kunnen leren? Wanneer je jezelf hier bewust van wordt en jouw manier van denken gaat herkennen, kun je proberen deze te veranderen naar een op groei gerichte mindset. Je oude overtuigingen zijn natuurlijk niet direct verdwenen, maar bewustwording en herkennen in welke situaties je meer een vaste mindset hebt, is stap 1.

‘Het is mijn missie om een positieve bijdrage te leveren aan jouw groei en geluk. Jouw mindset heeft invloed op alle aspecten in je leven. Wanneer je jezelf bewust wordt van jouw gedachten en overtuigingen en de manier van denken die hieruit is ontstaan, kun je werken aan een positieve, op groei gerichte mindset. ‘

Gepost op

Daily Learning Online Podcast Aflevering 20: 5 Effectieve motivatietips!

Daily Learning Online Podcast

Ken je dit? Je gaat vol goede moed aan de slag, maar na een tijd verlies je de motivatie en zet je jouw plannen toch weer niet door. Hoe zorg je ervoor dat je jouw motivatie vasthoudt? In deze aflevering geef ik je 5 effectieve motivatietips!

Daily Learning Online Podcast